Efter Indbliks dækning

Ministerium vil styrke IT-system for at komme “demokratisk problem” til livs.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Systemet til at indsamle vælgererklæringer har været ramt af nedbrud. Nu lover det ansvarlige ministerium, at systemet vil blive styrket.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Indenrigs- og Boligministeriets vælgererklæring.dk-hjemmeside, hvor aspirerende folketingspartier skal indsamle vælgererklæringer, lider under tekniske problemer.

Det kunne Indblik beskrive i sidste uge, hvor tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti Moderaterne oplevede, at hjemmesiden gik ned, hver gang de forsøgte at indsamle vælgererklæringer.

Læs mere om det her.

Siden har flere andre partier bekræftet overfor Indblik, at de også har oplevet problemer.

Frie Grønne har fortalt om det i et interview, som du kan læse her.

Overfor Indblik fortæller Indenrigs- og Boligministeriet nu, at man arbejder på at styrke IT-systemet, så fremtidige nedbrud kan undgås.

Ministeriets presseafdeling svarer således:

– Indenrigs- og Boligministeriet har kendskab til to tilfælde af større ustabilitet i den nuværende version af vælgererklæringssystemet, som har været i drift i ca. 1 år. I begge tilfælde har ustabiliteten skyldtes et usædvanligt højt antal kald til systemet inden for kort tid efter et opslag af Lars Løkke Rasmussen på sociale medier med et link direkte til partiet Moderaternes side i systemet. 

– Selvom udfaldet i systemet har set omtrent ens ud for den almindelige bruger, har årsagerne i de to tilfælde været forskellige. Indenrigs- og Boligministeriet arbejder i øjeblikket fokuseret sammen med it-leverandøren på at minimere risikoen for, at noget lignende skal ske igen. 

– I den kommende tid vil der blive gennemført yderligere afprøvninger af systemet, og der vil blive tilknyttet yderligere monitoreringsværktøjer for at styrke systemets robusthed.

Indblik arbejder på en kommentar fra ministeriet til de episoder med tekniske problemer, som Frie Grønne har oplevet.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.