Restauranter og barer i opråb: Fortsat krav om coronapas koster dyrt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det er glædeligt, at restauranter og barer må begynde at holde længere åbent om aftenen, men at man fortsat skal vise coronapas, koster en del af de spontane kunder og dermed penge.

Sådan lyder det fra Jan Vinther Laursen, formand for Horesta, som repræsenterer barer og restauranter. Han er til daglig direktør for Bone’s.

Meldingen kommer, efter at et flertal i Folketinget natten til torsdag blev enige om en genåbningsaftale.

– Efter 16 måneder med dårlige nyheder, så er der en vis begejstring. Det er fantastisk igen at kunne møde gæsterne med et smil, der ikke er pakket ind i et mundbind, og at vi kan brede vores aften ud over flere timer.

– Med midt i glæden giver det for os ingen mening at blive ved med at fastholde kravet om coronapas i vores erhverv. Vi forstår ikke, at vi skal levere motivationen for, at danskerne bliver testet. Vi har taget vores slæb.

– Det koster på de impulsive og spontane kunder, at de skal rundt om testkøen flere gange om ugen, og det har vi ikke brug for midt i krisen, siger Jan Vinther Laursen.

Han mener, at politikerne skulle have “kastet terningen” og fundet en anden løsning, der kunne motivere befolkningen til at lade sig teste ofte.

– Vi mener, at det er tilfældigt, at det er vores erhverv, der skal være genstand for test.

– Man kunne have valgt andre erhverv, hvor man kommer ofte – for eksempel dagligvarehandlen – hvor man så skulle vise coronapas. Logikken er i hvert fald den samme.

– Men vi accepterer den virkelighed, der er lagt, men håber, at beslutningerne genovervejes, hvis der i starten af juli er ganske få smittetilfælde, siger Jan Vinther Laursen.

Fra fredag må restauranter og barer have åbent til klokken 24 mod klokken 23 i dag, mens det hæves til klokken 02 fra midten af juli.

Derudover forsvinder kravet om mundbind og arealkrav, hvilket betyder, at man vil kunne have det normale antal gæster.

Ifølge Horesta har branchen mistet 40 milliarder kroner i omsætning alene i 2020, og selv om organisationen ikke bifalder hele aftalen, vil det ifølge Jan Vinther Laursen forbedre forudsætningerne for at tjene penge.

Nattelivet vil fortsat være lukket, men fra 1. september får natklubber og diskoteker lov at genåbne.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.